Styrian Golding

plantas de lúpulo variedades europeas

8,90

Fora d'estoc

SKU: 020302

Descripció

Styrian Golding, també anomenat Savinja Golding, és un llúpol tradicional produit sobretot a Eslovènia, i també Àustria. Malgrat el seu nom, no prové de la varietat Golding, sinó que és un ecotipus de Fuggle i porta molts dels seus atributs. Aquesta varietat va ser la més àmpliament conreada a Estíria (estat austríac fronterer amb Eslovènia) a la dècada de 1930 quan les malalties provocades per fongs van tenir un impacte molt fort en altres varietats de la zona.
Styrian Golding és una varietat aromàtica que té un baix contingut d’àcid alfa de 4.5% -6.0%. Aquesta varietat tradicional ben establerta ofereix un amargor delicat amb un sabor i una aroma distintius. Els olis mostren nivells moderats de mircè i cariofilè. L’oli humulè registra valors alts de 34-38%, i intervé en el caràcter picant de Styrian Golding. L’oli farnesè també fa la seva marca: és baix però present. En definitiva, una varietat interessant per addicions tardanes i versàtil, que s’utilitza a tot el món. Substituts: Fuggle, Willamette.

  • Maduració: primerenca
  • Rendiment: 1100 – 1500 kl/Ha
  • Àcids i olis: 4,5-6% alfa, 2-3% beta, cohumulona 25-30%, olis totals 0,5-1,0ml/100gr, mircè 427-33%, cariofilè 9-11%, humulè 34-38%, farnesè 2-5%.
  • Estabilitat d’emmagatzematge: bona, 65-80% d’àcids alfa restants després de 6 mesos.
  • Aroma: delicat i lleugerament especiat.
  • Estils de cervesa: Ales d’estil anglès i belga, Lagers, Pilsners.
  • Notes pel seu cultiu: adaptació ràpida ja des del primer any. Producció mitjana, però bona per a una varietat tradicional. Collita primerenca. Sytrian Golding ve equipat amb una resistència natural als fongs, responsable del seu èxit en el segle passat.
07 des. 2016 No hi ha comentaris

Entra un comentari